Bug with Steam UI freezing in black screen border area.

For PC (Windows) specific help with technical issues running the game.
Post Reply
Ulysses
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2016 10:01 am

Tue Jul 26, 2016 10:19 am

Hello!

Steam interface just freezing in black border screen area in every screen resolution.
Attachments
20160727005517_1_1.jpg
20160727005517_1_1.jpg (139.04 KiB) Viewed 2125 times
20160727005448_1_1.jpg
20160727005448_1_1.jpg (201.55 KiB) Viewed 2125 times
20160727005436_1_1.jpg
20160727005436_1_1.jpg (245.64 KiB) Viewed 2125 times
cosmogonies
'Ghost of a Tale' Programming
'Ghost of a Tale' Programming
Posts: 304
Joined: Sat Oct 26, 2013 8:27 am

Wed Jul 27, 2016 2:24 am

Thank you for those screenshots, we have never see something like that before.
Did it happen again after restarting steam, or your computer ?
Ulysses
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2016 10:01 am

Wed Jul 27, 2016 5:28 am

Unfortunately, yes.

I noted one more bug: Steam automatically makes screenshots, after credits logo. I don't press any keys on the keyboard, Steam automatically makes screenshots. Why?
Ulysses
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2016 10:01 am

Wed Jul 27, 2016 6:07 am

cosmogonies wrote:Thank you for those screenshots, we have never see something like that before.
Did it happen again after restarting steam, or your computer ?
Perhaps this information can be useful to you:

when I worked with Unity, several times met the similar phenomenon. It was caused by some types of overlay aren't compatible to the HDR mode on camera. Especially it concerns new "cinematic effects" which quitted a beta recently. They compulsorily include HDR and may cause bugs with overlay.

Of course, it is only my assumption. And it is fair if black borders are an overlay, but not part of the interface.
cosmogonies
'Ghost of a Tale' Programming
'Ghost of a Tale' Programming
Posts: 304
Joined: Sat Oct 26, 2013 8:27 am

Wed Jul 27, 2016 10:18 am

Thanks for that information.

If you still encounter these strange behaviours with Steam Overlay with GoaT,
Please Right click on the game name in library > and uncheck "Enable the Steam Overlay while in-game.""
Ulysses
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2016 10:01 am

Wed Jul 27, 2016 10:24 am

cosmogonies wrote:Thanks for that information.

If you still encounter these strange behaviours with Steam Overlay with GoaT,
Please Right click on the game name in library > and uncheck "Enable the Steam Overlay while in-game.""
Thanks. But I will leave everything as is. I like to test your game. Long ago I didn't derive such pleasure from games)))
Post Reply